אלרגיות באביב
רבים יודעים שעם בוא האביב גם היא תגיע. עבורם הלבלוב האביבי אינו מסתיים בשדות הפרחים הצבעוניים והמוריקים, אלא מגיע קרוב קרוב אליהם. גרד, פריחה, אדמומיות בעור – כל אלה מהווים עבורם את סימני האביב, ומאפיינים את האלרגיה המגיעה עמו. כיצד להתייחס אליה, מה התסמינים שלה, וכיצד נכון לטפל בה?
הפריחה האביבית נותנת את אותותיה לא רק בצבעי הפרחים ובירוק שסביב. עבור רבים פריחת האביב מתייחסת דווקא לאלרגיות שמאפיינות כל כך את עונה זו. על אלרגיות אביב ומה שביניהם במאמר שלפניכם.
כ-12%-25% מאוכלוסיית העולם סובלים מאלרגיה כלשהי, כאשר האלרגיה העונתית היא תופעה שמטרידה קרוב לרבע מהאוכלוסייה בישראל. מדובר באחת מהבעיות הבריאותיות השכיחות ביותר, ויחד עם זאת אחת הבעיות שקשה לאבחן.
האלרגיה היא תגובה לא צפויה של המערכת החיסונית לחומרים שלרוב אינו מעוררים מחלות. מדובר למעשה בטעות של המערכת החיסונית שמגיבה לאותם חומרים כאילו הם מאיימים על גופינו. למה באביב? כי זו עונת ההפרייה של צמחים רבים. באביב האוויר מתמלא בחלקיקי פריחה קטנים שמוצאים את דרכם ישירות למערכת הנשימה שבגופינו. מערכת החיסון שלנו, שיודעת לזהות פולשים, מזהה אותם ומגיבה מולם בשיגור של נוגדנים.
בנוסף לאלרגיות, באביב נושבות ה"שרקיות", רוחות קרות ויבשות המגיעות אלינו ממזרח, וגורמות ליובש בעור. אלו הסובלים מעור יבש ביתר עונות השנה, ואלה הסובלים מבעיות עור חמורות יותר כמו חולי אסטמה של העור או פסוריאזיס, נוטים לסבול יותר בעונה זו.
הסימפטומים לאלרגיות הם רבים: פריחה, גירוד, אדמומיות בעור, עיטושים, דמעות, גודש באף, צריבה בעיניים, הפרעות נשימה, כאבי ראש ועוד. כמה מתופעות אלה נראות על גבי עור הפנים והגוף, על אחת כמה וכמה כשמדובר באנשים בעלי עור רגיש. אלרגיה בעור הפנים מתבטאת גם היא בגרד ובפריחה הנגרמים לאחר חשיפה לאלרגן.
מה ניתן לעשות, ואיך להתנהל עם עור רגיש?
באופן כללי, עבור כלל האוכלוסיה, בתקופת האביב רצוי להשתמש בחומרים שמרגיעים את העור ואינם מורידים את רמת החומציות. זה אומר להשתמש בחומרים מזינים ומרגיעים כגון קמומיל, אזולן, חומרים לחותניים, אצות למיניהן שמרגיעות את המערכת הקפילרית – מערכת כלי הדם אשר מגבירה תופעות אלרגניות, ולא להשתמש בחומרים מגרים כמו חומצות שגורמות למערכת החיסונית לפעול עוד יותר. באופן כללי יש לשים לב לכך שהעור שלנו צריך אמנם המון לחות, אבל לחות על בסיס מים ולא על בסיס שומן.
אלו בעלי עור רגיש, צריכים לשים לב לכך על אחת כמה וכמה, ולהשתמש למשל בסרום על בסיס ויטמין E, אנטיאוקסידנט (מעכב חמצון), שקושר לחות לשכבת התאים, ומגן עליהם.
בהקשר של סבונים יש להשתמש בחומרים שאינם חומציים, וזה המקום לציין שבדיוק לשם כך יש לפנות לאבחון אצל קוסמטיקאית מקצועית. הקוסמטיקאית יודעת לאבחן את סוג העור, להתאים לכל אחת את הסבון המתאים עבורה, לפי התגובות של העור, לפי עונות השנה ולפי התסמינים השונים.
אילו מוצרים של מעבדות GIGI מומלצים בעונה זו?
עבור כולן פיתחנו במעבדות GIGI את סדרת VITAMIN E, סדרת OXYGEN PRIME, ומוצרים המכילים אלוורה. כלל המוצרים והסדרות הללו נותנים תמיכה מצויינת לעור, משמרים ומתחזקים אותו.
ישנן סדרות שדורשות לפני השימוש בהן אבחון של קוסמטיקאית, שכן הן מכילות חומרים פעילים יותר. סדרת RECOVERY למשל, בה ניתן למצוא קרם למניעת אדמומיות, עשיר במרכיבים אנטי-אלרגניים המחזקים את מערכת ההגנה ומונעים אדמומיות, רגישות, נפיחות או מתח. סדרה נוספת היא סדרת BIOPLASMA אשר שימוש קבוע במוצרים שלה מנטרל את השפעת נזקי החמצון, מעניק אנרגיה לתאים, שומר על מראה הנעורים ומשפר את הרכות והגמישות של העור. בין סבוני הפנים, המתאימים לעור רגיש, ניתן למצוא אצלנו סבון מסדרת RECOVERY וסבון מסדרת NUTRI PEPTIDE.
שיהיה לכולנו חג אביב שמח!